Woordje van de voorzitter

De herfst is in het land en verenigingen starten hun werking weer op. Ook wij plannen enkele activiteiten in het najaar en werken voor de rest gewoon verder. Vrijwilligers zetten zich in om , gesteund door de politie, bezoekers te informeren en hun gedrag, waar nodig, bij te sturen. We danken hen daarvoor, want dit is geen simpele taak…

Projecten lopen. De Vroente te Donk wordt in oppervlakte zowat verdubbeld…dit is een reuzekans voor de natuur. We zijn er behoorlijk gerust in: de natuur gaat dit gebied gebruiken om kwetsbare soorten ( dieren en planten) hun kans te geven.

Het project Life Delta zit op schema. Er werd reeds heel wat gebrainstormd. Ook de aankopen van gronden loopt verder. De Herkse jeugd komt weer een handje helpen en op 25 november verkopen we weer bomen en struiken. Het is een jarenlange traditie ondertussen.

Vogels vertrekken naar hun winterkwartieren in het zuiden en andere zullen binnenkort afzakken vanuit het Noorden naar ons toe. Wij blijven werken en genieten van onze plaatselijke natuur. Op wereldschaal is het inderdaad een peulschil. Op Vlaams niveau telt ons gebied echter al mee. Dat de natuur moet gerespecteerd worden , zal nu hopelijk toch wel voor iedereen duidelijk worden.

Want het is onze persoonlijke mening, dat als wij mensen, bezig blijven met onze aardbol te verknoeien, de natuur gewoon zijn rechten zal terugnemen , het hele zaakje zal opkuisen en opnieuw beginnen.

Dus daarom het oude Vlaamse gezegde: als ieder voor zijn eigen deur veegt , is het overal proper. Laten we allen respect opbrengen voor de natuur, uit eigenbelang.

Piet Rymen - voorzitter