Woordje van de voorzitter

Het werkjaar is weer opgestart en we blijven bezig en zoals de aandeelhouders het verlangen: steeds beter….
Het Schulensbroek dat 40 jaar geleden er erg aan toe was op gebied van natuur, herwint stilaan zijn oude glorie. Na de aanleg van het meer en alle perikelen en ontsporingen die daarmee gepaard gingen op vlak van toeristische waanideeën, oprispingen van eigenbelang, weinig afgetoetste plannen als een ULM –luchthaven ,werd er stilletjes maar niet aflatend verder gebouwd aan een plek voor de natuur in onze buurt. Het Schulensbroek zorgt voor gezondheid van de omwonenden en bezoekers, voor biodiversiteit, voor pure schoonheid. Het is een inspirator voor kunst, een uitnodiging tot wandelen of joggen enz.… Bovendien steunen we de economie in onze omgeving en ver daarbuiten. Er zijn steeds wel aannemers , landbouwers of vrijwilligers aan ‘t werk in het Schulensbroek. Landbouwers beheren de gronden van Natuurpunt. Dat is een win-win situatie. ( of dacht je dat ze liever pacht betalen aan kerkfabriek, gemeente of OCMW of wie dan ook, waar ze de gronden van Natuurpunt gratis ter beschikking krijgen? ( tegen voorwaarden).
Het verheugt ons dan ook dat de Europese Commissie het project LIFE DELTA heeft goedgekeurd. Een enorme duw in de rug van onze natuur. (lees verder in deze Broekgazet). Vele partners gaan nu samenwerken (wat we trouwens met sommigen al lang doen).
De herfst brengt wat rust in de natuur en wat voorraad in de opslagplaatsen van de winterslapers. De vogeltrek is aan de gang. We kijken uit naar de wintergasten en naar de terugkeer na de winter van de weidevogels ,de zwaluwen en alle andere “trekkers”. De visarend liet zich weer uitgebreid bewonderen, de natuurfotografen halen hun hartje op in het Schulensbroek.( met zeker niet te vergeten de vijvers aan de Kleen Meulen en vijvers heide te Schallebroek).
We besluiten met onze openingszin: we proberen het nog beter te maken: omdat onze aandeelhouders dat verlangen en degenen die na ons op dit plekje zullen rondstappen, ook nog kunnen genieten van de natuur.
Piet Rymen - voorzitter