Woordje van de voorzitter.

Hier is dan onze eerste digitale broekgazet. Hopelijk kunnen jullie de tijd vinden om even te scrollen en zo op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in het Schulensbroek. Het natuurgebied blijft groeien. Het beheer van het wachtbekken zal een uitdaging vormen. Tijdens het voorbije trimester werd onze “strip” gelanceerd en hadden we een succesvolle stand op de landschapsdoedag aan het kasteel te Schulen met geleide wandelingen langs de Herk.
In ’t Vloot waait een nieuwe wind en dat is heel verfrissend. Er was overleg op verscheidene domeinen voor het beheer van ons natuurgebied: vooral met VMM over het beheer van het wachtbekken, maar hier werd dan toch een overeenkomst gesloten tussen Natuurpunt en VMM. Anderen denken na over de mogelijkheid om de oude Herk terug in ’t broek te krijgen en er is overleg met landbouwers en aannemers om terug weilanden te creëren. De ploeg van Natuurpunt wordt tussendoor aangestuurd voor diverse klussen en er wordt op verschillende niveaus vergaderd. Tussendoor proberen we nog wat gronden bij te kopen voor ons natuurgebied. Het blijft bezig zijn.
De aanbesteding wachtbekken met het Agentschap Natuur en Bos is afgelopen. Dat is jammer maar toch moeten we het Agentschap Limburg danken voor zijn jarenlange prima samenwerking en effectieve steun voor uitbouw van het gebied. Zonder hun hulp, was het niet of alleszins veel moeilijker gelukt.
Zo zitten we in de zomer. Geniet allen van deze zomermaanden in verre oorden maar ook zeker en vast dicht bij huis én thuis…

Piet Rymen
voorzitter