Schulense Schapen: ambassadeurs van biodiversiteit

di, 02/04/2013 - 08:47 -- piet

Deze week is de week van de biodiversiteit. De vrienden van het Schulensbroek laten dit niet zomaar voorbij gaan. Een van onze middelen om aan natuurbeheer te doen is onze schaapskudde. We vonden het dan ook gepast om juist die schapen wat aandacht te geven en op die manier wat aandacht te vragen voor biodiversiteit.

Een 80 tal genodigden verzamelen in de kerk van Schulen voor een boeiende uiteenzetting van Eddy Dupae, medewerker van de Vlaamse Land Maatschappij over (hoe kan het ook anders) het belang van schapen voor de biodiversiteit wereldwijd vroeger en nu, een woordje van Piet Rymen , voorzitter van onze vereniging, over de schapen als nederige natuurbeheerders en schepen Wim Berden, schepen van leefmilieu die het over de biodiversiteit in Herk de Stad had.

Na de plechtigheid werd het prachtig beeld, van kunstenaar Luk Luts, ter ere van het Schulens Schaap in de Beerbosstraat onthuld. Na de inhuldiging werd het biodiversiteitscharter ondertekend door het Stadsbestuur Herk-de-Stad, Natuurpunt De Vrienden van het Schulensbroek vzw, de Minaraad van Herk-de-Stad, het provinciebestuur van Limburg en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren

zaterdag, 25 mei, 2013 - 13:30