De Broekgazet 2016 - 4

LIFE DELTA

Lang verwacht en nu op de wereld: LIFE DELTA is gestart. Het project werd gehonoreerd door de Europese commissie als enig project in Benelux, Duitsland en Frankrijk!!! De volgende vijf jaren zal er aan de natuur gewerkt worden in het Schulens-en het Webbekomsbroek. Maar eerst moet er gestudeerd en gepland worden. Al is er al actie.

Werken in het broek

Maar in afwachting van de opstart op terrein van Life wordt er ook verder gewerkt aan natuurinrichting in het Schulensbroek.
Te Lummen werd wilgopslag verwijderd door een onze vrijwilligers: zwaar werk, modderig werk, vuil werk maar het resultaat zal zeker ten goede komen aan de prachtige natuur van de Kleen Meulen te Lummen.

En hoe zit dat met de planten in het broek eigenlijk?

Natuurgebied ‘het Schulensbroek’ wordt natuurlijk vaak bezocht door natuurliefhebbers. De ene al wat meer ‘liefhebber’ dan de andere. Voor sommigen is het een zomeruitje met de kinderen, anderen komen bijna dagelijks wel even in het Broek langs om de vaste plekjes af te speuren naar vogels, vlinders, libellen of planten. Voor elk wat wils alvast.

Agenda

Buiten de maandelijkse wandelingen ( steeds de eerste zondag van de maand vertrek om 14u aan het bezoekerscentrum te Linkhout) hebben we nog
26 november kerk van Schulen om 10u : bomen en struikenverkoop , plantgoed bestellen kan nog voor wie snel is. Zie de website van Natuurpunt Limburg.