Broekbrigade

Kinderen kunnen het gebied leren kennen met behulp van de Broekbrigade-stapkaart. Hun opgedane kennis kunnen ze testen op www.broekbrigade.be. Voor scholen heeft de Broekbrigade een volledig educatief pakket in petto

In 2007 sloegen de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en Natuurpunt de Vrienden van het Schulensbroek de handen in elkaar om het landschapsproject Trage waters en Trage wegen in het Schulensbroek op te zetten. Er werd ruimte voorzien voor water en er werden bewegwijzerde wandelpaden aangelegd. Ondertussen is ook het sluitstuk natuureducatie van dit project afgerond en het resultaat mag gezien worden! De Broekbrigade is een feit.

Op stap met het gezin. Trek je wandelschoenen aan en ga samen met de Broekbrigadiers op pad doorheen het Schulensbroek. Doe de opdrachtentocht (3 km) met behulp van de kinderstapkaart en test nadien je kennis door het Broekbrigadespel te spelen op de website www.broekbrigade.be. Lotte het lam, Punk de kuifeend, Kelly de kikker en Otto de grutto verwachten je aan t Vloot.

Op stap met de klas. Klassen van de 3de graad lager onderwijs worden door de vier Broekbrigadiers uitgenodigd voor een spannende tocht doorheen het Schulensbroek. Spelenderwijs leren ze over het water, de leefgebieden, de fauna en de flora. Door middel van een spelelement dat loopt doorheen de voorbereiding, de lesideeën, de excursie en de naverwerking worden de leerlingen uitgedaagd om samen tal van problemen op te lossen. Voor de uitvoering van het pakket staat de leerkracht er niet alleen voor. De nieuwe educatief medewerkster van het Bezoekerscentrum NEC 't Vloot staat de leerkracht bij met raad en daad en dit zowel voor, tijdens als na de excursie.

Gratis kaart en leerkrachtenpakket. Iedere bezoeker kan gedurende de maand mei tijdens de kantooruren een gratis
Broekbrigadestapkaart afhalen aan het onthaal van het Bezoekerscentrum NEC 't Vloot (Demerstraat 60, Linkhout) of bij het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (Daaleindestraat 2, Kortessem).